Despre Andreea

Aprilie 5, 2016. Actualizare.

Cum se face ca unii stiu sa aiba o zi buna? Cum se face ca totul le merge ca pe roate? Cum se face ca unii par ca traiesc in Rai, fara nici o grija toata viata lor?

Da, si eu am vrut sa aflu si am citit tot ce era de citit si am luat toate cursurile ce puteau fi luate si am pus in practica in viata mea: religii, modele, metode, procese, idei.

Dupa multi ani de cautari a secretelor fericirii pe pamant, a sosit ziua cand am tras linia si am spus: “Destul!” 

Stai o clipa. Bucuria bate la usa inimii mele chiar acum. Dar pe usa mea scria “Plecata in cautarea fericirii”. Am sosit acasa, am facut curatenie generala, am scapat de tot felul de lucruri, am aruncat chiar mobilier care imi lua aerul, am trimis „prietenii” ce si-au facut “cuib” la mine in suflet pe la casele lor, am deschis si toate geamurile si usa. Sa intre Bucuria!

Concluzia mea e ca la construirea unei vieti bune, nu conteaza atat de mult (aproape deloc, as spune) momentele superlative, realizarile grandioase, transformarile drastice, obiectele impecabile (ele sunt asa ca bucatelele de ciocolata din prajitura, dar nu ar fi prea istet sa mananci o prajitura rea la gust cu cateva bucatele de ciocolata extraordinare in ea). Conteaza „ingredientele”. Iar ingredientele sunt tocmai relatiile mele cu lucrurile marunte de fiecare zi. Conteaza felul in care eu percep fiecare obiect, fiecare om, fiecare situatie. Conteaza cum abordez eu fiecare lucru. Si e de ajuns un singur „ingredient” stricat … 

Asadar, o viata buna („prajitura”) e creata din multe „ingrediente” zilnice proaspete si curate. Atentie, va reamintesc: nu lucrurile sunt “ingredientele”. Relatia mea cu lucrurile sunt „ingredientele”. Lucrurile (si oamenii), stim prea bine, sunt neutre in sinea lor, nici bune, nici rele, nici frumoase, nici urate, s.a.m.d. Cand ai dispozitie buna, le vezi frumoase, cand ai dispozitie urata, le vezi urate si „defecte”. 

Asadar, cheia e dispozitia. Cauza dispozitiei este de gasit intotdeauna in interiorul fiintei (fie la nivel mental, fie la nivel emotional, fie la … si alte chestiuni de vindecare sufleteasca). Efectul dispozitiei se manifesta in sanatatea trupului. 

Am ajuns la un mic zilnic … hai sa-i zic, program, ca sa imi asigur usor o dispozitie buna in fiecare zi. Zic „usor” fiindca reperele mentale necesare si actiunile cerute sunt extrem de simple (ceea ce inseamna ca sunt esentiale, de baza, de neratat sub nici un pretext). Mi-am desenat un poster sa imi aminteasca in fiecare dimineata atitudinile cheie ale unei zile bune, ca sa imi fac in mod deliberat sii constient ziua buna. 

Tot azi am hotarat sa scriu despre raiul pamantesc al zilelor mele, asa cum mi se dezvaluie, fir de fir, clipa de clipa. Marturisesc, nu este ceea ce credeam eu ca este. Nu este ceea ce visam ca ar putea fi. Nu este nici macar ceea ce vad, aud, simt sau gandesc clipa de clipa. Nu, m-am inselat si multi ani am alergat dupa tot soiul de fantezii. Cu toate astea, este. Absolutul Rai este. Aici, acum. Raiul propriu-zis nu poate fi descris, din pacate. Ca atare, nu poate fi transmis, predat. Si totusi … Se pot descrie cai sau numeroase mici portite zilnice (le numeam mai demult, intr-un alt blog, miracole zilnice). Mie mi-e dat sa le interpretez si sa le ofer in forma versurilor si a prozei lirice. Bucuria mea e poezia.

Daca ai avut cel putin un moment in viata in care ai zis cu zambetul pe buze „Viata e frumoasa. O iubesc!” ai toate sansele sa gasesti raiul pe pamant chiar azi. Chiar ACUM!

Va doresc din suflet O ZI BUNA!

Andreea Garden

  

Anunțuri

3 gânduri despre “Despre Andreea

  1. ti-am gasit blogul cautand o fotografie pe net…si m-a atras ca mai intai am folosit si eu aceeasi tema pt blog ca si tine, ulterior am schimbat-o…Mi-ar placea sa ne cunoastem…eu sunt dn Suceava… sa-ti traiasca baietii!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s