Mintea nu curata mintea

Metode de dezvoltare si integrare spirituala sunt numeroase si foarte diverse. De la anticele metode traditionale shamanice din toate culturile, la religiile conventionale, pana la noile modele … tehnice si foarte inteligente, toate inceaca sa invete omul unul si acelasi lucru: cum sa accepte ca este si om si Spirit, cum sa permita celor doua naturi sa … danseze inlauntru lui. Din pacate, mai toate metodele se „viruseaza” in momentul „atingerii lumii”. Despre lume nu se poate stii sau discuta fara a discuta despre minte. Continutul mintii se proiecteaza in lume, exact cum computerul proiecteaza continutul lui pe monitor. Stim ca se spune des: „depinde cum o privesti”. Adica depinde ce programe ruleaza in computer.

Adevarul este ca fiecare metoda spirituala ofera, in cele din urma, cheia unica si simpla de acces celor suficient de perseverenti in cautare. De ce nu se ofera de la inceput? Simplu. Mintea complicata a omului nu o accepta. E prea simpla. „Daca ar fi asa de simplu, toata lumea ar fi …” Poate zice ca o accepta, o foloseste o perioada si apoi „se plictiseste de ea”. Vrea alta. Si incepe din nou calea suferintei de gasire a unei noi chei. Dar cheia este aceasi, poate are un snur de alta culoare sau lantisor sau ceva „interesant” atasat. 

Cheia ofera deschiderea coborarii „lucrurilor” din Cer, pe pamant. „Precum in Cer, asa si pe pamant”. Creativitate. Dar intai pamantul sau lumea e necesar sa fie curatata, sa se faca loc liber pentru „ingeri”. Pamantul nu se poate curati decat curatind mintea. Degeaba tot stergem monitorul si ii tot facem reparatii si ajustari. Buba e in computer. Aici este problema tuturor metodelor care ne invata diferite feluri de a ne curata mintea. E culmea. Inveti mintea cum sa se autocurete? Da, poate (pare ca) merge oarecum pana la un punct cand programul de autocuratare se viruseaza. Mintea nu poate curata mintea. Si totusi toti am avut experienta de pace interioara absoluta, poate unii doar in copilarie, altii isi amintesc momente din viata adulta. Alb pur. Tacere. Zero. Void. Zen. Nirvana. Etc. „Ce fain a fost momentul ala. Oare ce am facut? Cum am facut? Unde? Cand? In ce conditii?” intreaba mintea. Si se apuca mintea de cautari. In zadar. Mintea nu curata mintea. 

… Hm. Atunci cine? Ce trebuie sa fac? 🤔
Andreea Garden, Mai 2017

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s