Sentimentul de A fi

Mintea omului este ca un copil rasfatat. Nu are bun simt. Continuu scaneaza lumea, ce vede, ce aude si ce simte, cauta lucruri pe care mai apoi automat zice ca le vrea fara sa se intrebe daca acel lucru e bun pentru mine ori ba. „Imi place masina aceea. O vreau.” Dupa ce o primeste, o arunca fiindca isi da seama ca de fapt nu il/o satisface deloc, ca nu e ce voia. Voia altceva. Continua sa scaneze lumea exterioara in speranta ca va gasi ceva satisfacator. Observam asta atat cu lucruri cat si cu sentimente. „Vreau sa am sentimentul de a fi apreciat de ceilalti.” „Vreau sa am sentimentul de a fi liber sa fac ce vreau.” „Vreau sa am sentimentul de a fi bogat.” „Vreau sentimentul de a iubi (sau a fi iubit).” „Vreau sentimentul de a fi in control.” „Vreau sentimentul de putere.” „Vreau sentimentul de tristete/bucurie.” „Vreau sentimentul de singuratate/prietenie.” „Vreau sentimentul de a avea un camin si o familie.” „Vreau sentimentul de a avea anume sau numeroase abilitati.” „Vreau sentimentul de a ma amuza si simti bine.” „Vreau sentimentul de a fi de folos altora.” „Vreau sentimentul de a avea oameni dispusi sa ma ajute.” „Vreau sentimentul de a crea un lucru maret sau original.” „Vreau sentimentul de a trai aproape de natura.” „Vreau sentimentul de a cunoaste totul” etc. 
Exista in minte convingerea ca un anumit sentiment este superior in calitate altuia sau cel putin este ceva nou. In realitate, observam ca aceleasi vechi sentimente mintea le recicleaza de milenii, le impacheteaza artistic si inventiv si ni le vinde ca pe lucruri noi, pretioase, pe care merita sa urmarim a le atinge.
Desi este greu de crezut, exista oameni care realizeaza ca a fi extrem de bogat nu este o completa fericire, ca dimpotriva, sunt aspecte dezavantajoase in aceasta stare, in consecinta ei nu isi doresc bogatii mari ci doar un trai frumos, avand toate necesitatile satisfacute, inconjurati de oameni placuti, stiind ca atunci cand isi doresc cu adevarat ceva se va indeplini. Acesti oameni au reusit sa inabuse din fasa incercarile mintii de a recrea artificial si inutil, a regurgita aceleasi sentimente digerate deja de milenii. Este posibil sa scapam si noi din capcanele mintii. 

Sentimentele adevarate si proaspete, cu proprietati „nutritive”

si vindecatoare, se creaza constant in unicitate (ca si fulgii de nea) de catre Sursa Vietii iar mintea are acces la ele prin meditatie sau reintoarcerea completa a constiintei la momentul prezent: sentimentul de a fi. Ele sunt „mana cereasca”. 

Andreea Garden

Mai 2017

Sursa foto Unsplash
Sursa foto Unsplash

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s