Reintregirea si eliberarea sufletului

„Promiti?” „Jur.” „Pentru totdeauna.” „Iti dau inima mea.” „Loialitate.” „Abnegatie.” „Sacrificiu.”
Iata cateva exemple prin care omul isi leaga sau isi desface sufletul in bucati cu mai multa sau mai putina constienta. 

Legamantul casatoriei este considerat un legamant sacru din cauza prezentei constiintei depline si are ca scop tocmai dobandirea integritatii sufletesti a fiecaruia. Si alte loialitati formate in deplina constiinta sunt sacre si nu pot fi rupte, doar implinite. Observam ca si dupa divort ambii parinti continua sa fie responsabili pentru cresterea copiilor, ba chiar si pentru buna vietuire si sanatate a celuilalt. Desi multi pretind ca pot o ignora sau desconsidera, ea le munceste sufletul neincetat producand nefericire si disarmonii. 

Reintorcandu-ne la „micile si nevinovatele” promisiuni, juraminte si ruperi sufletesti, ele ne scad considerabil energia personala sub pretextul de a face „deliciile vietii”. Aceste delicii au ca efect un amalgam de energii mai mult sau mai putin atragator si niciodata folositor scopurilor si dorintelor vii adevarate. 

O persoana poate face schimb de bucati de suflet cu alta sau se poate conecta ca printr-un cablu la alta, influentandu-i deciziile, manipulandu-l emotional, luandu-i sau dandu-i energie. Aceasta se face instant, cu viteza si energia unui gand, fie constient cu acordul amanduora, fie doar din voia constienta a unuia (fapta grava care incalca legea liberului arbitru), fie inconstient (de exemplu barfa). Cei doi se despart dar bucatile de suflet si cablurile energetice raman. 

Raman pana la un punct cand omul, intr-un mod sau altul (autoanaliza, consult psihologic, consult duhovnicesc, conversatie cu un prieten) constientizeaza legatura inca existenta care il seaca de energie. Cum? Ganduri cu si despre persoana, conversatii mentale, imagini sau obiecte ce reamintesc, vise. 

Este de preferat sa fim unitari si completi. Ne este mult mai bine atat psihic cat si fizic. Integritatea sufleteasca este o componenta de baza pentru o existenta frumoasa si fericita. 

Desi lucrurile par foarte complicate si intortocheate cand e vorba de relatii interumane, redobandirea integritatii sufletesti nu este o procedura care dureaza mult timp (in conditiile in care esti dispus sa renunti la ce nu-i al tau si sa reprimesti ceea ce este). Bineinteles, ea va trebui repetata din cand in cand, pana in momentul cand devine cunoscut si obisnuit modul de viata fara ruperi si promisiuni. Ea se indeplineste de catre Sursa Vietii la cererea expresa a omului.

Sursa unica de energie este Sursa Vietii, pentru toti si pentru toate. Celalat este bucuria constiintei divine de a se recunoaste pe Sine, ca in oglinda curata. Nici mai mult, nici mai putin.

Andreea Garden

 Mai 2017


Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s