Bioenergia Caminului … si o nota despre bani

Bioenergia se prezinta in doua aspecte principale: masculin si feminin. Aceste doua principii sunt diferite si complementare. Masculin: forma geometrica regulata cu linii drepte. Feminin: curbe fluide neprevazute. Masculin: actiune. Feminin: destindere. Masculin: focus. Feminin: contemplare. Masculin: creatie. Feminin: crestere si grija. Masculin: ordine. Feminin: frumusete. Masculin: separare. Feminin: unire. Masculin: forta. Feminin: acceptare. Masculin: energetic. Feminin: relaxare. Masculin: structura. Feminin: atmosfera. Masculin: practic. Feminin: artistic. Masculin: ratiune. Feminin: emotie. Masculin: fizic. Feminin: spiritual. 
Fiecare om (de fapt orice fiinta) prezinta ambele aspecte, de obicei unul fiind dominant. Atunci cand in femeie aspectul feminin e dominant, consideram ca totul e normal. La fel, in barbat aspectul masculin. Dar se intampla sa observam un barbat cu aspect feminin mai pregnant sau o femeie „barbatoasa”. Acestea sunt considerate anormale. De fapt, normal adica firesc este doar armonia intre cele doua, care este rezultatul unui constant lucru interior de auto-observare, autoreglare, si ajustare din ce in ce mai fina.
Caminul este locul sacru de crestere, odihna, vindecare si regenerare. Acum intelegem ca o casa ne poate proteja de frig si ploaie dar nu este neaparat un camin. Caminul se formeaza din unirea celor doua aspecte feminin si masculin in jurul unei surse permanente de caldura si lumina: inima. Fiecare persoana are un camin individual: propria inima. 

Exista persoane care isi gasesc implinirea completa a vietii (adica Viata isi gaseste implinirea in persoana) in caminul propriu, individual.

Dar atunci cand aspectele feminin si masculin in doua persoane diferite se armonizeaza, inimile lor se unesc, devin una si creeaza un camin familial. Aceasta unire este imposibil de rupt atata timp cat aspectele feminin si masculin se armonizeaza. „Certurile” cuplului sunt eforturile aspectelor de a sparge blocaje energetice si gasi noi conexiuni de armonizare. 
Unirea inimilor este intr-adevar un mare si complet mister. Nici nu se poate vorbi despre aceasta. Se poate doar cunoaste prin experienta personala. Dar observam o secventa de manifestari exterioare care ramane consistenta in esenta de-a latul lumii si de-a lungul istoriei. Casatoria religioasa in fata intregii comunitati, crearea unei locuinte comune, nasterea copiilor, cresterea copiilor, transmiterea traditiei si a culturii copiilor, asistenta oferita copiilor in crearea proprului camin. Observarea manifestarilor exterioare ne indica destul de precis cursul bioenergiei caminului. 
Dintotdeauna au existat obstacole de trecut. Basmele si povestile batranilor incearca sa ne pregateasca de mici pentru „luptele cu zmeii”. Diferenta intre cei care iasa invingatori si cei care pierd aceste lupte o face arma secreta: intelegerea. Cum spuneam, tuturor copiilor li se spun povestile pregatitoare dar nu toti sunt atenti si inteleg despre ce e vorba de fapt. Nimeni nu isi doreste o existenta placida fara obstacole si provocari. Dar nimic nu ne impiedica sa ne folosim toate resursele in lupte. 
La fel cum la nivel personal luptam pentru indepartarea blocajelor personale, la fel la nivel familial luptam pentru curatarea, cresterea si armonizarea caminului. 

In vremurile prezente se observa urmatoarele fenomene: 

1. O oscilare continua intre alegerea de a ramane necasatorit si cea de a forma un camin cu altul. Aceasta oscilare este cauzata de iluzia mentala a unei placeri si usurinte superioare a unei alegeri fata de cealalta. In final, aceasta nu este o alegere pe care mintea o face ci viata o face pentru fiecare. In tinerete devine clara alegerea vietii pentru noi. Unii o accepta, altii o resping din diferite motive. 

2. In formarea caminului familial, rolurile de sot si de sotie sunt confuze si neclare, in consecinta raman sarcini esentiale neindeplinite ceea ce duce la fisiunea si, in final colapsul caminului. 

3. Cei doi, sot si sotie, fie inca nu au ajuns la intelegerea corecta a formarii si functionarii caminului, fie au insuficienta autoeducatie si antrenare in lupta personala cu tentatiile si blocajele personale, fie isi imagineaza ca pot sa „reinventeze” legile universale. 
Bioenergia fireasca a caminului familial

Sotul construieste si consolideaza permanent rezistenta structurala a casei. Sotia creaza ambianta interioara si mentine curatenia. Sotul isi ofera puterea fizica si mentala in schimbul formei bioenergiei numita bani necesara pentru mentinerea casei, hranirea, ingrijirea si educarea baietilor. Sotia isi ofera puterea emotionala si spirituala pentru creearea unei ambiante placute si odihnitoare, preparea hranei, mentinerea curateniei, vindecarea si rearmonizarea membrilor familiei, educarea copiilor mici si a fetelor. In timpul ramas dupa ce toate atributiile zilnice au fost indeplinite, fiecare membru al familiei se autodezvolta si regenereaza personal prin modalitatile preferate care se aliniaza cursului firesc al bioenegiei caminului. 

Armonia bioenergetica a unui camin nu este de nimic amenintata. 

Sentimentul implinirii personale rezulta din indeplinirea fireasca a rolului asumat. Pentru barbat, a simti prin el cursul bioenergiei bani, a construirii si consolidarii. Pentru femeie, a simti prin ea cursul bioenergiei ingrijirii si rearmonizarii. 

De precizat ar fi: cantitatea sau volumul bioenergiei ce curge prin om la un moment dat este intotdeauna raportat la necesar si depinde de dispozitia persoanei de a primii sau accepta. Un exemplu ar fi curgerea laptelui mamei prin san. Laptele se produce proaspat la momentul cererii bebelusului si in cantitatea ceruta. Nici mai devreme, nici mai tarziu. Nici mai mult, nici mai putin. Cu alte cuvinte, intai e cererea si apoi oferta. „Cere si ti se va da” sta scris. Omul modern este sclavul iluziei ca doar o cantitate finita de bioenergie poate curge prin el. El spune „nu mai facem copii ca nu avem destui bani”. Femeia spune „boala asta nu pot sa o vindec” uitand ca nu ea este cea care vindeca, ci bioenergia. De fapt cantitatea si intensitatea formelor de bioenergie se regleaza automat si misterios in functie de numarul copiilor si de cererile lor specifice, in caminul firesc. 
Caminul individual este o persoana echilibrata masculin-feminin. Aceste persoane nu se simt datoare sa se casatoreasca, casatoria lor realizandu-se interior, rezultand copilul interior. Flexibili in timp si spatiu, nelegati de un loc fizic, foarte bine educati, mai mult sau mai putin abundenti in bioenergia bani prin intelegerea functionarii principiilor vietii, viata ii utilizeaza ca si agenti in asistenta si educarea caminelor familiale si altor camine individuale tinere, in crearea conexiunilor intre civilizatii si la clarificarea si ajustarea regulilor lumilor omenesti in acord cu noile cerinte ale civilizatiei. 

Nota despre forma bioenergiei bani

In ce priveste forma de bioenergie numita bani specifica aspectului masculin, ca orice alta forma de energie, necesita deschiderea initiala in om a unor canale de curgere. In tinerete, fiecare om isi descopera talentul propriu, primul si cel mai usor canal de deschis. Daca nu se intervine din afara cu distorsiunea mentala „ce? Aia meserie banoasa, de viitor?” tanarul isi urmeaza propriul drum firesc, usor si scurt de deschidere si „curatare” a canalului-talent. Apoi el isi gaseste singur diverse modalitati de punere in aplicare. Satisfactia simtita in timpul „muncii” face ca munca sa ii para joaca. „Luati jugul cel usor”. 

Natural, pe parcurs noi si noi moduri de realizare a aceluiasi talent se deschid. Creativitate. Volumul bioenergiei creste. Odata cu cresterea naturala a creativitatii, creste si valoarea produsului finit, in consecinta remuneratia devine mai consistenta. Dupa un timp, persoana se simte implinita complet in realizarea acelui talent dominant si doreste sa deschida alte noi canale adica isi cauta si activeaza alte talente latente. Asadar observam ca banii sunt o consecinta naturala a simplei dispozitii de a permite intr-un fel sau altul curgerea bioenergiei prin noi. Nimeni nu isi doreste sa stea si sa nu faca nimic. Asta este doar alta iluzie mentala. Stim prea bine ca ne simtim atat de obositi cateodata incat ne imaginam ca am putea dormi si vegeta saptamani in sir cand de fapt, dupa un somn bun, o plimbare in aer curat, comfortul caminului, hrana proaspata, poate si un masaj, ne simtim iarasi pregatiti si dornici „sa facem ceva”. Sa reintram in joc! Si asta se va intampla daca ne mentinem atentia concentrata pe directia dorita si nu o lasam prada diverselor „distractii”. 
Andreea Garden, Aprilie 2017

Sursa foto Unsplash
Sursa foto Unsplash

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s