Scapi de orice blocaj cu o singura intrebare si un exercitiu

 Blocajele energetice sunt cauzate doar de idei, unele simple, altele complexe, unele personale, altele colective. Se pune problema identificarii unui blocaj. Care idee/gand e cauza lui? Asta e simplu. Ce chestiune te apasa momentan cel mai tare? Probabil sunt mai multe. Poti face o lista. Vei observa ca luandu-le pe rand, una cate una, vei gasi la radacina fiecarei chestiuni o idee de genul „ar trebui sa fie altfel si nu e” sau „asa trebuie sa fie, numai asa e bine, foarte multi sunt de acord cu asta, dar nu va mai fi asa, se va schimba”. Sunt doua parti beligerante in minte: una „cum este” versus cea „cum crezi ca ar trebui sa fie, sau sa nu fie”. Acest razboi interior nu va inceta pana una din parti nu cedeaza. Cateodata se intampla ca faptele realitatii imediate sa se schimbe in directia pe care o consideri buna. Esti fericit. „Este cum trebuie sa fie.” Dar nu pentru mult timp pentru ca in curand schimbarea vine iarasi. Si iarasi tensiunea interioara incepe. 
Dar daca ai renunta la ideea pe care o sustii atat de tare? Oricum, validitatea ei depinde de anumite conditii exterioare speciale care nu pot ramane prea mult timp la fel, neschimbate. 

O cantitate masiva de energie se va elibera. Intrebarea eliberatoare este: „prefer sa am dreptate in aceasta chestiune, sa alimentez cu energia mea aceasta idee, sau sa fiu liber(a)?” 

„Dar ideea e frumoasa. Ar face atata bine daca s-ar pune in aplicare.” Posibil. Daca realitatea inca nu o cere natural, inseamna ca inca nu e suficient „coapta” sau complet „formata”. Mai tarziu. Las-o in seama bioenergiei. Cand ii va veni vremea, bioenergia iti va retrezi pasiunea si iti va alimenta entuziasmul sa pornesti in aventura punerii ei in practica. 

Stiu, avem atatea dorinte, atatea vise si sperante de mai bine. De unde credeti ca apar ele? Mintea se fixeaza asupra uneia care i se pare foarte atragatoare pentru un motiv sau altul si uita de toate celelalte. Caci daca s-ar elibera din stransoarea ideii, mintea ar observa cum clipa de clipa dorinte ni se implinesc. 

Un exercitiu mental de repetat: 

Respir. Inima creste. Respir. Inima se inalta. Respir. Inima se umple. Respir. Privesc. Ascult. Primesc caldura soarelui. Primesc prospetimea aerului. Primesc frumusetea. Primesc trainicia. Primesc statornicia. Primesc schimbarea. Primesc mireasma. Primesc stralucirea. Primesc curatenia. Primesc abundenta. Primesc masura potrivita. Primesc timpul potrivit. Primesc locul potrivit. Primesc gandul potrivit. Sunt suficient(a) pentru moment. Am suficient pentru moment. Ce va fi nu se stie. Important e ca sunt. Respir. Simt caldura din interiorul trupului meu. E suficient. Respir. 

Reincepem sa simtim mai mult. Gandirea devine mai clara si la obiect. Starea generala este mai relaxata. Respiratia devine mult mai profunda. Ne revin in minte activitati trecute placute, reconfortante, muzica preferata. Observam impulsurile creativitatii noastre naturale revenind. 
„Dincolo de ideile de corect sau gresit, exista un camp larg. Iti dau acolo intalnire.” Rumi (poet mistic persan sec.XIII ).

Andreea Garden, Aprilie 2017


Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s