Economia bioenergiei

Natura este un model de economie a bioenergiei. Din punctul de vedere al bioenergiei, economia inseamna nimic nu dispare, totul se transforma, dar nu doar atat. Forme de viata mai putin organizate se transforma in forme de viata din ce in ce mai curat ordonate, mai armonioase, mai cristaline, mai usor permeabile curgerii bioenergiei prin ele. Exemplul in natura ar fi diamantul. Dupa multe presiuni, tasari, spargeri si fierberi, roca bruta e transformata intr-o piatra pretioasa. Alt exemplu este bobul de grau si devenirea lui in paine hranitoare. Si destinul omului este acelasi. Dar doar omul are abilitatea de a deveni constient de acest proces de transformare la care e supus. Aceasta este frumusetea vietii si toata fericirea adevarata. Sa cunosti ca esti subiectul unei transformari magnifice. 
Dar la un moment dat ceva a speriat mintea omului. I-a facut frica de schimbare. Dorind o stabilitate controlabila, mintea omului a pus la punct un alt fel de economie: economia schimbului de resurse naturale si artificiale. Frica mintii a redirectionat bioenergia personala a omului de la frumusetea cunoasterii propriei existente spre munca asidua in scopul protejarii de schimbare. 

Bioenergia este marea economa. Ea stie sa aiba grija de toti si de toate. Puiul de gaina invata curand cum sa isi procure propria sustenanta din mediul in care se afla. Puiul de urs nu invata chiar atat de curand, dar pana la urma invata urmand modelul ursoaicei mama. Gasirea hranei in mediu este jocul zilnic al bioenergiei care isi atrage subiectii spre locuri potrivite, oferindu-le in acelasi timp si o aventura. Alt joc al bioenergiei este gasirea partenerului de viata in vederea reproducerii. Dar ideile din mintea omului strica frumusetea naturala a acestor jocuri. Sau haideti sa spunem ca le face mult mai complicate. „Mai interesante” ar replica mintea. Da, poate. Dar principile de baza ale bioenergiei sunt masura potrivita, timpul potrivit, locul potrivit. Acestea nu pot fi incalcate fara a avea repercusiuni asupra cursului natural al vietii. Este posibil ca incurcaturile mintii sa devina atat de stranse incat nu mai pot fi descalcite. In consecinta bioenergia nu mai poate ajunge in acel loc, nici macar un fir subtire ca un fir de ata. Atunci apare boala incurabila, un accident grav, o trauma socanta sau prabusirea economica. 

Dar nici in al unsprezecelea ceas nu e inca prea tarziu sa revenim la starea naturala de bine. Ne detasam de toate incurcaturile si sperieturile mintii. Ne relaxam cum stim noi mai bine. Revenim in natura de unde ne luam sustenanta zilnica de care avem nevoie. Renuntam sa mai oferim atentie la orice fel de vibratii tensionate (cel putin pentru o scurta perioada de timp, pana cand ne reincarcam cu bioenergie). Nu stim ce e de facut. Bioenergia stie. O lasam sa isi faca lucrul. Notam observatiile. 

Andreea Garden, Aprilie 2017

Sursa foto Unsplash
Sursa foto Unsplash
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s