Cum antrenam mintea sa revina la starea naturala bioenergetica

Cum citim vibratia bioenergetica?Doi oameni, A si B, merg pe strada. Se intalnesc cu al treilea, X, un cunoscut comun. X schimba cateva cuvinte cu A si B, apoi isi continua drumul. Primii doi schimba acum pareri intre ei despre al treilea. 

– Parea cam abatut X, nu ti s-a parut?

– Da, si mie mi s-a parut.

Acesta este un exemplu despre cum noi oamenii citim vibratia bioenergetica a altora. Gandurile noastre cele mai dominante ne creeaza o stare de a fi, o dispozitie pe care oricat am incerca nu o putem ascunde. Dispozitia degaja ca un fel de miros si cei ce sunt destul de sensibili il simt, chiar si de dupa mastile pe care incercam sa le purtam. Observam ca bioenergia este mult mai integrata in viata noastra de zi cu zi decat credeam. 
Unii incearca din greu sa fie fericiti. Mai exact, sa para fericiti. Isi autoimpun sa fie veseli si stralucitori. Suntem tentati sa ne dorim o stare de exuberanta, beatitudine sau incantare. Suntem conditionati sa credem ca acea stare inseamna fericire. Realizam curand ca nu vom putea juca rolul prea mult timp, ca devine epuizant. 
Nici dispozitia opusa, de frustrare, manie, anxietate sau chiar deprimare nu este de dorit. Si aceasta este produsa artificial de gandurile mintii. Dupa ce punem mintea pe repaos adica dupa ce dormim, dispozitia nu mai este chiar atat de grea si apasatoare. Ea a reusit sa revina la linia de plutire. Dar curand gandurile ne napadesc ca niste paraziti, sugand cea mai mare parte a bioenergiei personale. Daca statea aceasta e mentinuta prea mult timp, apar simptome de boala in plan psihoemotional intai, si apoi in plan fizic. 

O vibratie personala naturala curata este autosustenabila. Este dispozitia pe care o avem dupa un somn bun, in concediu, cand ne simtim renascuti. Este vibratia pe care o avem cand facem o activitate placuta care ne relaxeaza si amuza.

Atunci cum ne putem antrena mintea sa revina pe frecventa vibratiei noastre naturale?  

Un exercitiu de incercat ar fi urmatorul: 

Cand ne plimbam singuri prin natura, preferabil, sau prin oras, repetam in gand :

„Respir. Privesc. Ascult. Imi simt trupul. Mintea haladuieste. Rostesc cuvinte. Pasesc. Primesc. Respir. Traiesc.”

Putem repeta aceste ganduri in orice moment al zilei, de cate ori ne amintim.

„Dar am atatea de facut. Lumea depinde de mine. Nu am timp sa ma plimb.” Aici discutam despre directionarea bioenergiei spre anumite scopuri pe care mintea le-a adoptat ca importante de atins pentru fericirea (sau supravietuirea) de maine la pretul sacrificarii celei de astazi. Dar maine devine astazi.
Identifica cel putin o activitate pe care o faci in fiecare zi si care nu e absolut necesara, o faci doar din obisnuinta, ba mai mult, chiar observi ca nu iti aduce nici o satisfactie. Acel timp il poti folosi sa te plimbi singur. 

Incearca acest simplu exercitiu pentru 15 zile consecutive. 

Noteaza observatiile schimbarii pe care ai adoptat-o. 

In sanatatea bioenergiei tale!

Andreea Garden, Aprilie 2017

Sursa foto Unsplash
Sursa foto Unsplash

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s