Redobandirea increderii in Viata, fundatia fericirii neconditionate

Suisuri si coborasuri, senina si innorata, colorata si gri, armonioasa si haotica, linistita si agitata, astfel e viata oricui. A oricui. Poate pentru unii oscilatiile iau amplitudine mai mare, pentru altii mai mica, dar a nu oscila inseamna a fi mort. Fiindca asa e viata si nu o putem schimba. Viata vrea mereu sa descopere ceva nou, vrea sa inoveze, sa integreze, sa decongestioneze, sa organizeze, sa clarifice, sa creeze frumosul. Ca urmare, viata trebuie sa fie in continua miscare, in continua cautare. Nu se poate opri si nu se va opri niciodata. 
Dar viata viului din om se bucura. Se bucura in orice clipa. Chiar si in clipe de cadere, de resemnare, de suferinta. Este bucuria de a fi … Viata. 

Viata nu vrea sa reuseasca, sa termine, sa aiba succes. Viata este reusita continuitate a succesului. Fiecare moment, fiecare respiratie e un succes. Fiecare idee e un succes. Chiar si o idee numita „negativa” e un succes; un succes inca necunoscut. „In tot raul un bine.” Chiar si un moment de odihna e un succes. O decizie gresita este de fapt un detur 

Dar omul? Unde se gaseste omul in planurile vietii? Omul singur dintre toate creatiie vietii, e inzestrat cu abilitatea de a se privi pe sine si de a a-si intelege locul si rolul in marea aventura. E timpul sa recunoastem ca viata nu ne cere sa ii dovedim cat de buni, tari, mari si inteligenti suntem; Viata stie deja asta. Viata nu ne cere sa ne luptam cu morile de vant atunci cand e mult mai frumos sa le privim de la distanta, desi sunt si momente asa numite „competitive” cand e necesar sa (ne) dovedim cat de mult credem in noi insine si in Viata. Sunt momente cand impulsul de a actiona este atat de puternic, natural si logic incat nimic nu ne poate opri. Este imboldul Vietii caruia cu totii, vrand nevrand, ii suntem loiali urmaritori. Exista doar o diferenta: cand vrem, simtim ca traim, ca zburam, ca plutim, suntem fericiti. Incordarea, impotrivirea se resimt ca suferinta, suparare, frustrare sau chiar necazuri si boala. 

Omul s-a obisnut sa judece lucrurile (si pe ceilalti oameni) dupa anumite criterii adoptate. Cum vad ceilalti lucrurile ne influenteaza perceptia. Iar acei „ceilalti” au adoptat perceptia dupa altii „ceilalti”, astfel propagandu-se o anumita conceptie despre lume si viata in intreaga constiinta umana. 

Acum e datoria fiecarui individ sa isi „curete”, sa isi corecteze aceasta perceptie. 

Un gand doar e necesar si suficient pentru inceput, un gand simplu si acceptat de orice persoana cu cativa ani de experienta de viata: 
„lucrurile nu sunt intotdeauna cum par”.
Doar un gand, repetat mereu in cursul zilei. De aici incepe redobandirea increderii in Viata, care este fundatia de granit a fericirii neconditionate. 

Andreea Garden, Octombrie 2016


Reclame

4 gânduri despre “Redobandirea increderii in Viata, fundatia fericirii neconditionate

  1. Într-adevăr „lucrurile nu sunt intotdeauna cum par”, de aceea e nevoie de discernământ care se câștigă prin cunoaștere, meditație, iubirea de înțelepciune… Imaginea toamnei este superbă. O după amiază cât mai plăcută !

    1. Multumesc, dna Georgeta, pentru cuvinte. Da, aveti dreptate. Cu timpul observam ca Vietii ii sunt prieteni bunul simt si cumpatarea, ca orice oscilatie dintr-o extrema in alta tinde incet incet spre linia echilibrului, fara sa o atinga vreodata, fara sa ramana acolo mai mult de o clipa poate. O seara placuta, calda si inmiresmata cu ceai de plante. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s