Lectia de Echilibru


Fiti bineveniti! Ati ales intelept. Echilibru este important. Crucial, as spune chiar. 
Vom incepe pur si simplu. Vom incepe astfel incat singur vei descoperi necesitatea echilibrului. Haide sa il vedem si sa il simtim direct! 

Sa privim doi oameni. Unul, dansator de profesie, poate cu mare usurinta sta intr-un picior, ba mai mult, isi poate misca si ridica piciorul activ in timp ce piciorul de baza ramane nemiscat ca un stalp. Un alt om, a carui profesie nu e dansator sau alta care implica practica echilibrului, abia isi poate tine un picior in aer pentru cateva secunde inainte sa cada. 

Sa studiem acum miscarea celor doi oameni. Primul, dansatorul, se deplaseaza lin, plutind parca, in siguranta deplina si cu directie clara. Din pozitia de echilibru stabil, isi alege cu intentie precisa locul unde va pune pasul. Tranzitia din punctul A in punctul B se realizeaza printr-o succesiune de stari, fiecare in deplin control. Sosirea in punctul intentionat B este finalizata prin regasirea noului echilibru. (Spunem „nou” fiindca acest moment este unic, in consecinta starea este noua, desi echilibru este acelasi. Din aceasta noua stare, o noua decizie se impune a fi luata.) Am putea concluziona ca deplasarea dansatorului pe podea este un proces format din trei faze: intentie clara (din starea de echilibru), actiunea de tranzitie (prin echilibru) si sosirea (in recastigarea echilibrului). Totul se ancoreaza in centru trupului adica zona abdomenului.

Stiu, pare un robot acest om. Rece, calculat, concentrat asupra scopului ca o raza laser. Dar nu este astfel mereu. Doar atunci cand doreste sa efectueze o actiune. In momentele de contemplare si regenerare, el se incredinteaza mainilor senzuale ale muzelor care ii arata si incearca sa il atraga in jocurile lor inefabile. Dar el rade doar. Se plimba prin lume. Atinge oameni. Pana cand e vremea unei noi actiuni. Fiindca vremurile vin si trec intr-un anume ritm, precum perindarea anotimpurilor.

Al doilea om se misca mereu. Chiar si atunci cand sta, mintea se misca. Energic sau obosit, el se afla intr-o perpetua invartire haotica, fara scop final, dintr-o stare ambigua in alta si mai ambigua. Nu intelege rosturile acestei continue agitatii dar crede ca ar trebui sa le inteleaga, ca odata, in viitor, totul va capata sens. Se explica si cere explicatii, se compara si face comparatii, se invinovateste si invinovateste cu inversunare, se lamenteaza ca viata-i grea si nedreapta, ca numai unii obtin ce vor. In tot acest rastimp, viata isi continua cursul lin, in acord absolut cu legile fundamentale: energie, echilibru, miscare, ritm, dualitate, relativitate, creare. 

Andreea Garden ~ Iunie 2016

Credit imagine: Google Imagini 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s