Povestea ta. Te ascult.

Cine esti tu? Te ascult.
Povestea Ta

Îmi plac lucrurile care se întâmplă ca de la sine. Uite aşa şi cu Povestea Ta. Întâi veni realizarea ca nu se prea pune preţ pe povestea ta personală, că de fapt tot ce vrea omul e să zică el ce gândeşte, ce crede, ba chiar să treacă direct la povestea lui. Nu mulţi îşi dau seama ca nu te ascultă. Şi mai puţini ştiu să asculte.

Nu ştiu dacă eu chiar ştiu să ascult. Dar doresc să descoper. Am încercat să fac multe în viaţă (pictură, muzică, ştiinţe exacte, ecologie, zoologie) dar până la urmă tot la oameni „se întâmplă” să revin. Numai lucruri legate de oameni am studiat cu rârvnă (psihologia, filosofia, spiritualitate). Am căutat să-i înţeleg. De fapt, căutam să mă înţeleg pe mine însămi.

Am încercat să mă schimb, să-i schimb pe alţii. În zadar. Oamenii nu trebuie schimbaţi. Oamenii nu pot fi schimbaţi. De ce? Pentru ca nu este nici un motiv să-i schimbi. Adică în ce sens să-i schimbi? După ce standard? Cine setează omul? Cine hotărăşte ce să păstrezi şi ce să arunci din om, ce să-i adaugi omului?

Totuṣi, omul poate să devină mai bun. Dar nu prin schimbare. Prin descoperire personală. Este o călătorie în universul propriu interior. O călătorie în care, ca să o porneşti, ai nevoie de cineva în care să ai deplină încredere (simţită intuitiv). Cineva care te ascultă cu adevărat!

Când ascult povestea ta, mă identific cu acel personaj (de fapt cu toate personajele, fără pudoare). Le simt viaţa. Simt momentele în care ceva deosebit se vrea a-ţi fi descoperit.

Şi văd cum totul e bine … în povestea ta!

Reclame

2 gânduri despre “Povestea ta. Te ascult.

 1. ascultarea e pentru oameni mari nu numai pentru copi e clar , dar de cine sa ascultam , binenteles de legile divine de legile statului ca sa fie pace pe pamint intre oameni !!! frumoase cuvinte asa e noi nu putem schimba pe alti ci mai degraba fiecare personal prin ceea ce poate intelege si prin lumina divina de care CEL PREA INALT ne descopere prin tot ceea ce ne inconjoara ,,, iubire eterna !!!

 2. Povestea mea interioara este aceea a copacului pe care l am si ales ca profil pt facebook cu ajutorul tau si poate fi rezumata in versurile Anei Blandiana
  Eu cred
  Eu cred ca sunem un popor vegetal,
  De unde altfel linistea
  In care asteptam desfrunzirea?
  De unde curajul
  De a ne da drumul pe toboganul somnului
  Pana la moarte,
  Cu siguranta
  Ca vom fi in stare sa ne nastem
  Din nou ?
  Eu cred ca suntem un popor vegetal-
  Cine a vazut vreodata
  Un copac revoltandu se.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s